BOLUS GLINA Komenda
100% PRIRODNO
Made in Slovenia

100 odstotno prirodno ikona

Savjeti: 00386 40 351 582

Telefon: 00386 41 443 309

 

Več kot 60 letna tradicija z glino

Komenda je znana po izkopu gline že več stoletij. V letih pred vojno je bilo nekje 100 malih kmetov, kateri so se poleg kmetovanja ukvarjali z lončarstvom. Glino so jim kopali in dostavljali furmani oziroma prevozniki s konji. V Komendi je bilo pet takih kmetov, kateri so upravljali dostavo gline, med njimi je bil tudi moj oče Miha – Milče Ferjuc, ki se je začel ukvarjati z glino že leta 1950. S konji so vozili tudi v Ljubljano, Lukovico, Mengeš, Črnuče, Tacen, Polje pri Vodicah, Suhadole, Kranj in v Škofjo Loko. Z leti so konje zamenjali s traktorji in po letu 1980 so to obrt opustili tako lončarji kot kmetje prevozniki. Vztrajala sva samo še jaz in moj oče. Starejši prevozniki so pomrli, mladeniči pa to niso hoteli opravljati, ker je kopanje in prekladanje gline ročno in naporno. Vsi so govorili da se to ne izplača, meni se je izplačalo, ker se težkega dela nikoli nisem branil in to mi je bilo v največje veselje.  Leta 1982 sem ostal sam in še danes to delo opravljam. Pred leti se mi je pridružil tudi sin Janko Ferjuc, kateri mi je tudi že prej veliko pomagal in zdaj lahko trdim, da je v stiku z glino in pripravljanje le te, že 20 let in moje znanje in izkušnje o glini je absolutno dobro sprejel in jih tudi sam nadgradil.

        Naša tradicija ukvarjanja z glino, izhaja že od leta 1950 in trudimo se za njeno nadaljevanje.

nasa zgodba 1

" V Sloveniji sem se prvi intenzivno začel ukvarjati z glino za alternativno zdravljenje, včasih sem bil deležen posmeha "

Leta 1976 sem imel veliko srečo, da me je obiskal zeliščar pater Simon Ašič, kateri je uspešno zdravil z glino. Iskal je glino po vsej Sloveniji in testiral njeno zdravilno moč. Izvedel je tudi za Komendo in za mene in zato nas je obiskal. V stiku z našo glino mi je rekel, »To je to kar iščem že 20 let«. Dal mi je prvo znanje o pripravi gline za zdravljenje.
Moram izpostaviti nekaj kar je bistvenega pomena v tej zgodbi. Ko mi je pater Ašič povedal oziroma razložil kako lahko glina pripomore pri zdravljenju človeka, pa naj bo to preventiva ali kurativa, sem začel raziskovati glino. Pogovarjal sem se z znanimi strokovnjaki, kot so zdravniki, alternativni zdravilci, ekologi in geologi. Vsi so mi potrdili da je glina naravno zdravilo, katero obstaja kot prastaro zdravilo. O tem je napisana tudi knjiga »Glina zdravi«.

Na trgu obstaja veliko različne gline z različnih držav. Glina se razlikuje o sestavi in načinu pripravljanja. Naša GLINA BOLUS IZ KOMENDE je bentonitna glina, ki je pripravljena ročno, ekološko in čisto, nakopana in sušena v neonesnaženem okolju. Je glina, ki se sestoji na bazi silicijevih silikatov in je ena redkih prodornih glin. Ker nobena glina ni slaba, samo po sestavi gline in pridelavi, je naša glina dobila primat med glinami. Pri nas doma v Komendi si lahko vedno ogledate način našega dela z glino.  

nasa zgodba 2

 Ko sem leta 2000 začel prodajo na domu, v malih embalažah, je bila to majhna prodaja. Ko sem začel z raznimi prireditvami in predavanji o načinu uporabe gline, je prodaja hitro narasla. Ko so za to izvedeli mediji, sem postal zanimiv in začela se je brezplačna reklama. Članki v revijah Zdravje, Misteriji, Jana, prilogi Slovenskih novic, Zdravje in narava in raznih lokalnih novicah je prineslo veliko zanimanje za glino. Leta 2006 sem bil gost na Tv Slovenija v oddaji Dobro jutro, Pop tv oddaja Vizita in Pop tv je posnel film o pripravi gline in še danes se vrti na njihovi spletni strani. Televizija Slovenija je posnela dva prispevka za oddajo Obzorja duha, katera se je predvajala v Sloveniji in za tuje tv hiše. Bil sem gost skoraj na vseh radijskih postajah po Sloveniji in tudi lokalnih televizijah.

Glino uporablja več 1000 ljudi, kateri verjamejo v moč gline. Imam veliko povratnih informacij, ki mi pomagajo, da ljudem svetujem njeno uporabo. Vsak dan me ljudje kličejo iz cele Slovenije in tudi iz tujine za nasvete. Imam podatke, da glino uporablja ogromno ljudi, tako za male težave ali pa hujše. Z nasveti pridejo ali telefonirajo zdravniki, ki so odprti do alternativnega zdravljenja. 

napisal: Janez Ferjuc  

   BOLUS GLINA IZ KOMENDE  stoji na analizah in preverjenih informacijah in na tradiciji od leta 1950.

Več informacij na: http://glina-bolus.si/

nasa zgodba 3