BOLUS GLINA iz Komende
100% NARAVNO iz Slovenije
Družinsko podjetje Ferjuc

100 odstotno naravno ikona

Svetovanje: 041 443 309

Telefon: 040 351 582

 

Glina v veterinarstvu

glina veterinarstvo

Živali zelo dobro čutijo, kako jim prija stik z glino, če so ranjene ali bolne. Živali, ki živijo na prostosti, se s prizadetim delom telesa ročno zavalijo v blato. Ranjena mačka bo prav rada legla na ležišče iz suhe gline, prekrito s krpo. To trdo in grobo ležišče ji bo ljubše od drugega, udobnejšega. Za živali pripravljamo obkladke natanko tako kot zase. Zdravljenje dopolnimo z losjoni, obkladki ali izpiranjem s prevretkom pušpanovih lističev.

Domače živali lahko povaljamo v blatni kopeli, ki jo bomo napravili v veliki jami, napolnjeni z glineno vodo. Slinavko in parkljevko so že ozdravili z obkladki, ki so jih polagali kravam na noge in z glinenimi premazi na gobcu.
Ponekod na deželi so že rešili živali, ki so bile hudo bolne tako, da so jih po vsem telesu premazali z mešanico gline in kisa. Dobre rezultate dosežemo tudi, če namesto kisa uporabimo slanico z morsko soljo. Mogoče je tudi premazati z glino kožušček: to velja zlasti za mačke, ki se ližejo in na ta način glino tudi uživajo.
Tudi vodi za napajanje živine lahko zmeraj dodajamo glino (4 velike žlice na liter prevrete vode). V mnogih primerih lahko glino zamešamo v hrano: z bentonitom npr. nadomestijo 5% krme. S tem dosežemo dobre učinke pri kvaliteti mleka in mesa. Tudi obolelost živine se zmanjša.
(Vir: Glina zdravi)

Poreklo: Bolus Glina s.p., Komenda, Slovenia

Več informaciji na: http://mrbuddy.net/sl/domov/